Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Lufthansa и синдикатът UFO стигнаха до споразумение

Водещата авиокомпания в Германия Lufthansa заяви, че е постигнато споразумение с представителите на кабинния екипаж, за приключване на яростния спор, който доведе до множество отменени полети.

Споразумението води до скок с почти 4.6% средно в заплащането, казаха от браншовия синдикат UFO, който представлява около 18 000 работника от кабинния екипаж.

От Lufthansa заявиха, че сделката ще бъде валидна в продължение на две години, считано от 1 януари 2013г. Авиокомпанията също така се съгласи да се въздържа от оперативни съкращения до края на 2014 г.

Lufthansa и съюзът UFO се съгласиха на посредничество в спора, след като персоналът организира стачки през септември, отменяйки стотици полети, които засегнаха главно летището във Франкфурт, основен център на Lufthansa и третото най-натоварено летище в Европа.

Съюзът първоначално призова за пет процента увеличение на заплатите, докато Lufthansa предложи 3.6%.

Авиокомпанията задейства тежка програма за съкращаване на разходите и вече обяви премахването на 3 500 административни длъжности, като все пак последния месец отчете рязко покачване на приходите през третото тримесечие.

Като една от отстъпките пред синдикатите, Lufthansa вече са се съгласили да не наемат временен кабинен екипаж до 2016 г.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.