Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Dow се понижи с 400 пункта, като Apple, Amazon и Facebook продължават с загубите

Автор:
Ерай Бекир
Market News

Американските акции завършиха на червена територия в понеделник, като най-големите технологични акции се понижиха. Като Facebook и Apple бяха сред най-губещите компании.

Dow Jones се понижи с 395.78 пункта затваряйки на 25 017.44.

Търговията на „FAANG“, състояща се от Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Alphabet в момента е на меча територия, като акциите на всяка поевтиняха с над 20% от най-високите си стойности за последната година.

Европейските индекси продължиха понижението си и в понеделник, вследствие на продължаващата несигурност около бъдещите отношения на Великобритания с Европейския съюз и разгръщащия се скандал в автомобилния сектор.

Bitcoin се срина в понеделник. Дигиталната валута достигна нива от 4 951.47 долара, което доведе до загуби от над 18% през последните седем дни и над 62% тази година, сочат данните на CoinDesk.

Златото поскъпна в понеделник, като доларът продължава със своя спада, докато металът остава все още в рейндж.

Spot цената на златото се повиши с 0.2% до 1 224.13 долара за тройунция, достигайки 1 седмичен връх от $ 1,225.29 в предходната сесия.

Паладият падна с 1.4% до 1 160,70 долара за унция, след като достигна рекордно ниво от 1 185.40 долара за унция през предходната сесия.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.