Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Dow скочи с над 600 пункта след речта на Jerome Powell

Автор:
Александър Мачев
Market News

Американските акции затвориха с повишения в сряда и Dow Jones Industrial Average прибави повече от 600 пункта, тъй като инвеститорите интерпретираха коментарите на председателя на Федералния резерв Jerome Powell за лихвените проценти като положителни.

Dow и S&P 500 отчетоха най-голямото процентно покачване от 26 март, докато Nasdaq записа най-добрия си ден от 25 октомври.

„Лихвените проценти са все още ниски според историческите стандарти и се намират малко под нивото, което би било неутрално за икономиката – тоест, нито ускоряване, нито забавяне на растежа“, каза Powell по време на речта си в New York.

Коментарите бяха разгледани от инвеститорите като отстъпление от позицията му в началото на октомври, когато той каза, че централната банка „може да премине неутралността, но в този момент сме далеч от неутралните нива.“

Европейските акции приключиха деня с леки промени, тъй като инвеститорите бяха съсредоточени върху Jerome Powell и Mark Carney, чиито речи бяха след приключването на сесията.

Stoxx Europe 600 отчете лека промяна и завърши при 357.39, след като се понижи с 0.2% във вторник.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.