Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Goldman Sachs не са много бичи настроени за акциите през 2019 г

Автор:
Валентин Лазаров
Investors

Goldman Sachs не са много бичи настроени за акциите през 2019 г., според официалния си прогнозен доклад за клиенти от седмица.

Ето някои прогнози на инвестиционната банка за следващата година:

S&P 500 ще нарасне само с 5% до 3 000 до края на 2019 г. (след като затвори в края на 2018 на $2 850).

Домакинствата, взаимните фондове и пенсионните фондове трябва да наберат пари в брой: „Паричните средства ще представляват конкурентен клас активи за акции за първи път от много години“.

Инвеститорите трябва да купуват акции от отбранителния сектор, за да излязат на трудна година, когато страховете от рецесия се увеличават. Голдман увеличи сектора на комуналните услуги на „overweight“ в отчета.

Базова прогноза: възвращаемост от 7% при акциите,  3% при облигации и 1% при Treasurys през 2019 г.

Пазарът обаче би могъл да има големи проблеми с тарифите: „Ако всички 25-процентни тарифи се налагат върху целия внос от Китай, ефектът от печалбата може да бъде значителен и потенциално да елиминира растежа на печалбата през следващата година“, се казва в доклада.

Голдман вярват, че бичият пазар ще продължи и през 2019 г., но може да стане по-крехък с течение на  годината, когато  инвеститорите ще започнат да се тревожат за рецесията през 2020г. Банката поставя 30% вероятност за „сценарий на спад“ на пазара, където страховете от рецесия и тарифите ще доведат до оценка на пазарните приходи, а S&P 500 ще завърши годината под  $2500.

Източник:CNBC

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.