Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Петролът отново достигна нива близки до $50 зa барел след вчерашната среща на ОПЕК

Автор:
Валентин Лазаров
Investors

Петролът отново достигна нива близки до $50 зa барел след вчерашната среща на ОПЕК. Беше взето решение за намаляване на производството, но то не беше категорично, като не беше определен и точния обем с който ще бъде намалено. Това повлия негативно на цената, като се очаква, финалното решение да бъде взето и обявено днес. В същото време Тръмп продължава да призовава чрез Twitter за по-ниски цени на черното злато.

След един ден в който пазарите бяха затворени, поради смъртта на бившия американски президент Джордж Буш старши, видяхме силно негативен старт вчера, като основните американски индекси спаднаха с по над 3% до нива на подкрепа. В този момент се появи и новина, че ФЕД обмислям леко оттегляне от агресивния подход на вдигане на лихвите и да намалят броя и забавят предстоящите покачвания. Това бе отразена позитивно от индексите, които успяха да компенсират почти целия си спад.

Днес очакваме деня да бъде волатилен, като предстоят и водещи икономически събития, като NonFarm Payrolls в САЩ, който е основен показател и се следи отблизо от ФЕД. Очакванията са за спад спрямо предишния период до 200К, като данни под очакванията са негативни за американската валута, както и обратното.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.