Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Пазарите ще се изправят пред сериозен тест в предстоящия корпоративен сезон

Автор:
Валентин Лазаров
Investors

Корпоративния сезон може да се окаже ключов момент за близкото бъдеще и състояние на пазарите.

От една страна пазарите ще бъдат подложени на сериозен тест в отчетите си, вследствие на влошената икономическа обстановка,търговската война и инвеститорското недоверие, които присъстваха сериозно пред Q4 2018. Вече няколко компании загатнаха за вероятно понижение в печалбите и приходите им, като Apple, FedEx, Lennar и др.

Анализаторите очакват, че най-лошите новини ще бъдат представени от компаниите именно по време на публикуване на финансовите им отчети. Ако обаче резултатите и коментарите са под очакванията, това вероятно ще предизвика сериозен спад на пазарите, които лесно могат да достигнат отново скорошните си най-ниски нива и дори да отидат още по-ниски.

От друга страна, ако резултатите са позитивни, това може да върне обратно инвеститорските нагласи и склонността към инвестиране в рискови активи като акциите и така отново да се върнем към бичи пазар и възходящ тренд.

Корпоративния сезон започва през следващата седмица с финансовите отчети на големите банки. Отчетите се очаква да силни с 14.7% повишение през четвъртото тримесечие, но вероятно коментарите които ще бъдат направени за дейността и предстоящата година няма да бъдат толкова позитивни, колкото всички се надяват.

Източник: CNBC

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа