Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Американският суров петрол се покачва с 1%, подкрепен от сътресенията във Венецуела

Автор:
Ерай Бекир
Market News

Цените на петрола се повишиха в четвъртък, подкрепени от заплахата от санкции на САЩ срещу член на ОПЕК Венецуела, но печалбите бяха ограничени от данните в САЩ, които показаха рекордно високи запаси на гориво и неочаквано увеличение на запасите от суров петрол.

Фючърсите на американския суров петрол тип WTI се повишиха с 51 цента, достигайки цена от 53.13 долара за барел. Петролът тип Brent се понижи минимално с 2 цента, затваряйки деня на цена 61.12 долара за барел.

Вашингтон даде сигнал, че може да наложи санкции върху износа на венецуелски петрол, тъй като Каракас продължава да изпитва политически и икономически сътресения.

Анализатор в Price Futures Group в Чикаго сподели, че „Пазарът наистина е загрижен за геополитическите фактори и какво ще се случи, ако има санкции срещу Венецуела.“

Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо се обяви за временен президент в сряда. Той спечели подкрепата на Вашингтон и части от Латинска Америка.

След като САЩ наложи санкции срещу Иран по-рано през изминалата година и спадът на износа на Венецуела би могъл допълнително да доведе до свиване на световното предлагане.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.