Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Доларът поевтинява спрямо всички основни валути

Автор:
Ерай Бекир
Market News

Индустриалният индекс Dow Jones се повиши в сряда на базата на силните тримесечни печалби от компании IBM, United Technologies и Procter & Gamble.

Индексът се покачи с 171,14 пункта до 24 575,62.

Доларът се понижи спрямо кошницата на основните валути в сряда, тъй като несигурността по отношение на търговията и глобалната икономика замъглиха краткосрочната перспектива на американската валута и я ограничиха до тесни граници на търговия спрямо други основни валути.

„Търговските конфликти и напрежението, (затварянето на американското правителство) и със сигурност повече говори за глобалния растеж през 2019 г., са факторите, които трябва да бъдат премахнати, преди да получим ясна посока“, каза Мин Транг, главен търговец на валути.

В понеделник Международният валутен фонд съкрати прогнозите си за глобалния растеж за 2019 г. и 2020 г., позовавайки се на по-голямо от очакваното забавяне в Китай и еврозоната. Ако напрежението в търговията не бъде разрешено, това би могло допълнително да дестабилизира световната икономика, според МВФ.

Доларовият индекс, който проследява зелените пари спрямо еврото, йената, стерлинга и трите други валути се понижи с 0.18% при 96.13. Индексът се е повишил с близо 1% през последните две седмици.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.