Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Световните пазари отчетоха печалби в петък

Автор:
Александър Мачев
Market News

Американските акции затвориха с повишения в петък и Dow Jones Industrial Average записа печалба за пета поредна седмица, след като инвеститорите се фокусираха върху оптимистичните настроения, водени от сезона на корпоративните печалби.

Президентът Donald Trump и демократите постигнаха сделка за частично отваряне на правителството, като това почти не се отрази на пазарите.

Trump и демократите постигнаха изненадващо споразумение за отваряне на правителството до 15-ти февруари, като за момента приключват 35-дневното частично затваряне. Междувременно политиците ще продължат да обсъждат финансирането на южната гранична стена.

Европейските акции също завършиха с повишения в петък, отбелязвайки четвърта поредна седмична печалба въпреки притесненията на инвеститорите относно търговския спор между САЩ и Китай.

Банките, минните компании и автомобилните производители бяха сред най-големите печеливши, докато сектора на телекомуникациите поведе губещите.

Stoxx Europe 600 прибави 0.6% до цена на затваряне от 357.84 пункта, след като отчете ръст от 0.2% в четвъртък. Индексът регистрира седмично повишение от 0.2%.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.