Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Световните пазари регистрираха разнопосочни резултати във вторник

Автор:
Александър Мачев
Market News

S&P 500 и Nasdaq затвориха с понижения във вторник, след като инвеститорите оцениха новите корпоративни отчети и очакваха относно новата политика на Федералния резерв. Въпреки това, Dow превъзмогна слабостите и завърши с печалба, след като беше подкрепен от Pfizer и 3M.

В допълнение към новите корпоративни отчети, инвеститорите бяха насочили своето внимание върху коментарите на компаниите, за да разберат как забавянето на световния растеж и търговското напрежение между САЩ и Китай ще се отразят на печалбите на американските корпорации тази година.

Междувременно, търговското напрежение между Пекин и Вашингтон се засили, след като администрацията на Trump повдигна наказателни обвинения срещу китайската Huawei Technologies.

Европейските пазари завършиха на зелена територия във вторник, след като поредица от положителни изявления от технологични и металургични компании помогнаха за повишаването на основния индекс.

Почти всички европейски индекси записаха печалби, като Stoxx Europe прибави 1% до цена от 357.94, изтривайки загубата от 1% от понеделник.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.