Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Суровият петрол поевтинява, след признаци за забавяне на световната икономика

Автор:
Ерай Бекир
Market News

Цените на петрола се понижиха във вторник, след като Китай отчете най-слабият си икономически растеж от почти три десетилетия и МВФ преразгледа прогнозата си за световния растеж, подхранвайки нови опасения за търсенето на гориво.

Фючърсите на суровият петрол бяха подложени на нов натиск в следобедните часове на търговията, след като администрацията на Тръмп отмени среща с китайските си колеги.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI, поевтиняха с 1.23 долара за барел или 2.3% достигайки 52.57 долара за барел. Суровият петрол тип Брент спадна с 1.20 долара за барел или 1.9% приключвайки при 61.54 долара за барел.

Американския суров петрол WTI поскъпна в ранните часове на търговията, достигайки 6-седмичен връх от 54.00 долара за барел. Двата петрола реализираха три последователни седмици на печалби, съответно с 18% и 20% през миналия петък.

Администрацията на Тръмп отмени срещата между Министерството на финансите на САЩ, търговския представител на САЩ и китайския заместник-министър на финансите, насрочена за тази седмица, съобщи източник от CNBC.

В понеделник Китай съобщи, че официалният темп на икономически растеж е бил 6,6% през 2018 г., което е най-слабото от 1990 г. насам. Междувременно икономиката на Южна Корея е нараснала с 2,7% миналата година, което е най-бавният темп от шест години.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.