Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Цените на петрола е по-вероятно да ударят $90, отколкото $40

Автор:
Валентин Лазаров
Oil

Цените на петрола би трябвало да са около $60-80 за барел през 2019 г., а волатилността да остане на енергийните пазари  на текущите високи нива – това заяви главният изпълнителен директор на Crescent Petroleum.

В изказването си по време на Световния икономически форум (WEF) в Давос, Маджид Джафар, главен изпълнителен директор на базираната в Обединените арабски емирства Crescent Petroleum , които се занимават с производство на нефт и природен газ, заяви, че цените са подложени на огромни колебания и правилното прогнозиране на цената е толкова сложно, колкото в било и винаги досега.

”Волатилността е на най-високите си нива за последните 30 години. Това отчасти се дължи на някои туитове, но и защото няма много свободен капацитет ”.

Джафар каза, че остава оптимист за търговска сделка между САЩ и Китай и че световната икономика все още се развива „доста добре“. Главният изпълнителен директор каза, че това трябва да осигури прилична база за цените на петрола през 2019г.

„Очакваме цените да бъдат в диапазона от $60 до $80. Суровината ще бъде нестабилна, но 90 долара е по-вероятно от 40 долара, ”каза той.

Технически, цената все още е в низходящ тренд, като се формира фигура наподобяваща обърнати глава с рамене. Ако тя се потвърди, от техническа гледна точка, може да очакваме цената да се повиши до нива около $60 за барел, където се намират също така, както хоризонтална съпротива, така и 200 периодната средна.

Източник:CNBC

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.