Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Amazon може да нарасне с над 20% през 2019г, смятат анализатори

Автор:
Валентин Лазаров
Investors

Amazon е на път да отбележи силно позитивна 2019г, с очакван ръст на акциите от над 20%, според репорта на Pivotal Research Group.

В свои анализ, те пишат, че очакват Amazon да се повиши до около $1920 до края на годината, което е 21% над текущите нива. Ако очакванията им се изпълнят, капитализацията на компанията би надхвърлила 1 трилион.

Към момента, акциите на Amazon се търгуват на нива от $1575 при пазарна капитализация от $770.3 млрд.

„Въпреки сегашния си мащабен размер, ние виждаме неограничени  възможности пред Amazon, най-вече въз основа на успешния опит в капитализирането на разходите на потребителите и ИТ отделите“, пишат  в доклада си от Pivotal. Те също така вярват, че Amazon ще започне да разчита все повече на физически магазини, подобно на WallMart или Target, които в момента се насочват към дигитални платформи.

Анализаторите също така казват, че неограничени ще продължи да завзема все повече дял от глобалните потребителски разходи, които в момента надхвърлят $45 трилиона, според данни на Euromonitor.

Pivotal не е единствената компания която дава положителни оценки и бичи нагласи за Amazon. Почти всички анализатори, които биват отразявани от Reuters, дават рейтинг за покупка за акциите, при средна ценова цел от 35% над текущите нива на акциите.

Основните рискове пред Amazon тази година включват, регулации, конкуренция и забавяне на ръста в глобалната икономика.

Източник:CNBC

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.