Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Dow спадна с над 600 пункта, след прогнозата за спад в продажбите на Apple

Автор:
Ерай Бекир
Market News

Щатските индекси спаднаха рязко в четвъртък след тримесечно предупреждение от Apple. Производителят на iPhone обвини забавянето на китайската икономика за провал и увеличи страховете, че световната икономика може да се забави в резултат на продължаващата търговска война.

По-слаб от очакваното показател за американското производство добави към тези страхове.

Индексът Dow Jones се понижи с 660.02 пункта или с 2.8% достигайки 22 686.22 пункта, след като акциите на Apple доведоха до спад.

Цените на петрола се повишиха при сесията на нестабилна търговия в четвъртък на фона на опасенията, че забавянето на световния икономически растеж може да навреди на търсенето, като Саудитска Арабия забавя производството на суров петрол.

Фючърсите на петролът отразяват волатилността на други пазари, след като технологичният гигант Apple понижи прогнозата си за продажбите, което показва забавяне в Китай. Новината разтърси американските пазари на акции и претегли цените на петрола, които наскоро бяха свързани с Wall Street.

Цените на златото се изкачиха близо до 7-месечен връх, приближавайки ключовото ниво от 1 300 долара за тройунция в четвъртк, след като опасенията за забавяне на икономическия растеж обхванаха световните пазари и стимулираха търсенето на сигурното кюлче.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.