Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Samsung очакват спад на печалбите от 18% за Q4 2018

Автор:
Валентин Лазаров
Investors

От Samsung Electronics съобщиха, че печалбите за четвъртото тримесечие вероятно ще са с рязко понижение поради липсата на голямо търсене в бизнеса с чипове, както и нарастващата конкуренция в сегмента на смартфоните.

Южнокорейският технологичен гигант прогнозира, че оперативната печалба за Q4 2018, е приблизително 10,8 трилиона корейски вона (9,67 млрд. Долара).

Това е 28,71% по-малко в сравнение с предходната година и 18,18% по-малко от прогнозираните 13,2 трилиона от анализаторите.

Анализаторите смятат, че смартфони от различни компании са станали толкова сходни по своите характеристики и функционалност, че клиентите вече не виждат осезаеми различия – устройствата не са толкова иновативни, колкото се очкава. Прогнозата е, че ново поколение високоскоростен мобилен интернет може да раздвижи нещата в индустрията.

От своя страна Samsung обявиха, че ще се фокусира върху технологичните иновации, които включват сгъваеми смартфони и устройства, които могат да поддържат ново поколение високоскоростни интернет връзки.

Източник:CNBC

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.