Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Volkswagen доставила 10.8 милиона автомобила през 2018г

Автор:
Ерай Бекир
Investors

Volkswagen Group обяви в петък, че доставките на превозни средства са нараснали с 0,9% като миналата година достигна до рекордните 10,83 милиона автомобила, поставяйки ги врата до врата с Renault-Nissan-Mitsubishi в състезанието да бъде най-големият производител на автомобили в света.

Съперниците на Toyota Motor и Renault-Nissan-Mitsubishi не са публикували данни за 2018 г.,, но френско-японският алианс е продал 10,6 млн. автомобила през 2017 г. и е увеличил продажбите си от 5.54 млн. автомобила през първата половина на 2018 година.

Toyota публикува прогноза за общите продажби в световен мащаб от 10,55 милиона автомобила миналия месец, но все още не е потвърдила официалните данни.

Volkswagen обяви, че марката VW е доставила 6,24 милиона автомобила миналата година, докато премиум марките Audi и Porsche са регистрирали съответно 1,81 милиона и 256 000 автомобила.

Това прави Audi третата най-голяма премиум марка зад BMW, доставяйки 2 125 026 автомобила и пазарен лидер на Mercedes-Benz, който продаде 2,31 милиона автомобила.

Volkswagen заяви, че продължаващият търговски спор със Съединените щати намалил бизнес климата в Китай, основния му пазар, през втората половина на 2018 година.

Източник: www.cnbc.com

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.