Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

В сделка за $21 млрд, Danaher ще купи биофармацевтичния бизнес на General Electric

Автор:
Валентин Лазаров
Investors

Ripple се повиши с повече от 10%, след като от Coinbase обявиха, че ще добавят криптовалутата към списъка си с така наречените стабилни криптовалути. Скокът на XRP оказа позитивно влияние и на другите криптовалути.
От своя страна Уорън Бъфет заяви, че Биткоин няма никаква стойност и всичко това е измама, която се използва умело от шарлатани

Силно понижение за петрола, след поредния туит на Доналд Тръмп, който гласи: „Цените на петрола са твърде високи. ОПЕК, моля успокойте се и го карайте по-спокойно. Светът не може да понесе такова повишение.

Американските индекси успяха да пробият рейднжа от последните няколко сесии и днес се търгуваха с повишение, като през по-голямата част от деня то беше над 0.50% при SP500. Цената обаче стигна до нива от 2815 пункта, на които се намира много сериозна съпротива, като цената не успя да пробие и обърна посоката си завършвайки деня около нивата на отваряне.

В сделка за $21 млрд, Danaher ще купи биофармацевтичния бизнес на General Electric. След обявяването на новината, акциите на GE се повишиха с над 10% до нива от близо $12$. В края на сесията, подобно на индексите, цената коригира надолу завършвайки с малко над 6% повишение.

Днес очакваме финансовите отчети на Home Depot /HD/ преди старта на търговската сесия в САЩ. В икономическия календар не очакваме сериозни данни през деня, единствено данни за разрешителни за строеж в 15:30. Очакваме и изявлението на председателят на ФЕД в 17:00

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.