Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Забавянето на ЕС доведе до 8-дневното рали на долара

Автор:
Ерай Бекир
Market News

Доларът достигна най-високото си равнище през 2019 г. в понеделник, след подновените нови търговски преговори между САЩ и Китай увеличиха настроенията на инвеститорите.

Индексът на щатския долар, който измерва силата на щатския долар спрямо кошница от шест основни валути, възлиза на 96,847 в ранните часове на търговията в понеделник.

Срещата между американските и китайските представители през тази седмица увеличиха надеждата, че сделката ще бъде постигната преди крайния срок от 1 март, като американските тарифи на китайския внос на стойност 200 млрд. долара се увеличават от 10% на 25%.

Китайските власти издадоха оптимистични изявления през уикенда, но забележките на американския президент Доналд Тръмп миналата седмица, че е малко вероятно да се срещнат с Си Дзинпинг преди крайния срок, определиха тона.

Доларът се повиши спрямо японската йена, като USD/JPY се покачи с 0.62% до 110.38. Йената обикновено се търси от инвеститорите като безопасно убежище във времена на икономически или пазарен стрес.

Движението на долара се възстанови на валутните пазари, като еврото достигна най-ниското си ниво от 14 ноември на 1.1263

Какво може да очакваме във вторник?

Организацията на страните износителки на петрол ще публикуват месечния си доклад.

Централната банка на Нова Зеландия се очаква лихвите да бъдат запазени на ниво от 1,75%.

Изявление на председателя на ФЕД – Джером Пауъл.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.