Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Париж съди Airbnb заради нелегални обяви

Автор:
Александър Мачев
Blog

Париж съди Airbnb за публикуването на 1000 нелегални обяви за наеми на имоти, което може да струва на американския уебсайт повече от 12.5 милиона евро, заяви кмета на Париж в неделя.

Според френския закон собствениците на жилища в Париж могат да отдават имотите си за краткосрочен наем до 120 дни в годината. Обявите трябва да включват регистрационен номер, за да може да се следи дали имотите не се отдават за по-дълго време.

Франция прие закон през 2018 г., според който компании като Airbnb могат да бъдат глобявани с 12 500 евро за незаконна обява, заяви кметът на Париж Anne Hidalgo.

„Целта е да се изпрати ясно послание и да се прекратят нелегалните наеми, които развалят някои квартали на Париж“, добави Hidalgo.

Франция е вторият по големина пазар за Airbnb след САЩ. Париж е един от най-посещаваните градове в света и е най-големият единичен пазар за компанията с около 65 000 жилища.

Основана през 2008 г. в Сан Франциско, Airbnb среща хората, които желаят да наемат временно жилище, със своите временни хазяи чрез уебсайт.

Източник: www.reuters.com

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.