Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Понижение на пазарите, след изказване на Тръмп за очакваната среща с президента на Китай

Автор:
Валентин Лазаров
Investors

Вчера видяхме първия по-негативен ден за пазарите за последните 2 седмици. Технически можем да търсим причината в оттласване от 200 периодната средна, както и хоризонтални нива на съпротива. Фундаментално причината е коментара на президентът Тръмп, че няма да провежда нова среща с Китайския президент Xi Jinping преди изтичането на крайния срок в тяхната договорка, който е през Март месец. Това зароди на ново опасения за влошените икономически и политически отношения между двете страни които бяха основна причина за срива на пазарите в края на миналата година. Основния американски индекс S&P 500 се понижи с близо 1%, като една от най-негативно представящите се компании сред сините чипове беше Apple, която се понижи с близо 2%.

Въпреки позитивните данни за запаси от петрол от Сряда, новината за срещата между Тръмп и Хи доведе до силно понижение и при петрола, който успя да пробие нива на подкрепа и се понижи с над 3%, като след това успя да компенсира част от загубите си и така да затвори с понижение от близо 2%. Също така се породиха и опасения, че производителите на петрол може да не спазват стриктно споразумението за съкращаване на добива от края на миналата година.

Златото отчете лек ръст на фона на зараждащите се наново опасения за търговска война между САЩ и Китай, като в същото време и американския долар успя да отбележи силен четвъртък, въпреки негативните икономически данни

Хедж Фондовете са спечелили средно 2,9% през Януари, което прави първия позитивен месец за индустрията от Юли месец насам. 6 от 7 фонда са успели да направят пари от повишението в пазарите през Януари, по данни на Bloomberg Hedge Fund Database.

Тереза Мей обеща до доведе всичко до край и Brexit да бъде изпълнен в срок.

Twitter се понижи с над 10% след негативни отчети и информация за спад в новите потребители.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.