Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Пореден позитивен ден за фондовите пазари

Автор:
Валентин Лазаров
Investors

Днес очакваме редица икономически данни от САЩ, които могат да окажат влияние както на американската валута, така и на фондовите пазари. Част от основните новини са БВП, Разрешителни за строеж, потребителски цени и не на последно място седмичните данни за запаси от петрол.

Вчера Walt Disney публикуваха финансовите си отчети за последното тримесечие на 2018г, като и печалбата на акция и приходите бяха над очакванията на анализаторите. Въпреки това цените на акциите отчетоха минимален ръст, докато индексите записаха пореден позитивен ден, но вече достигайки до все по-силни нива на съпротива. Днес очакваме финансовите отчети на LLY, GM, FOX, BSX и други.

Цените на петрола отново се понижиха по време на търговската сесия, достигайки до многократно тествана подкрепа, която все още цената не може да пробие. Анализатори от British Pеtroleum прогнозираха, че цените вероятно ще са в диапазон между $50 и $65 за барел през 2019г, както и че с оглед на случващото се с цените на черното злато през последните месеци и политическата обстановка, е много вероятно високата волатилност да продължи.

Златото отчете леко повишение днес, основно поредно от политическите притеснения около Тръмп. Въпреки лекия ръст, цената не успя да навакса понижението от последните дни, като затвори на цени от $1314.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.