Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

С края на месеца се задава и краят на корпоративния сезон

Автор:
Валентин Лазаров
Investors

С края на месеца се задава и краят на корпоративния сезон. Имахме някои много силни репорти, имахме и някои разочароващи. Видимо индексите оценяват корпоративния сезон положително, като непрестанното им повишение го показва видимо. Това което стана ясно от репортите, е че очевидно търговската война и проблемите с Китай, не се отразяват чак толкова тежко колкото се очакваше, а рецесията която всички предричаха все още не е толкова близо.

През изминалата седмица петролът успя да пробие нивата си на съпротива и да отбележи ръст, задминавайки нива от $57/барел от сорта WTI. Основна причина за покачването на цената е продължаващото затягане на производството от ОПЕК, както и очакванията за благоприятен край във взаимоотношенията между САЩ и Китай.

В петък, акциите на една от любимите компании на Уорън Бъфет-  KraftHeinz, се понижиха с над 27%, след негативни отчети, призовка за предстоящо разследване за воденото счетоводство, както и намаляване на дивидента с над 25%.

През изминалата седмица също така, от Samsung представиха нов сгъваем телефон, който цели да е сериозна иновация и да пренасочи потребители на Айфон към техните продукти. Акциите на Apple, не реагираха нито позитивно, нито негативно на новината.

Днес не очакваме важни икономически новини или финансови отчети на по-големи компании.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.