Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Американските борси записаха положителна сесия в сряда

Автор:
Александър Мачев
Market News

Американските акции затвориха с повишения в сряда, като S&P 500 записа най-доброто си представяне за последните четири месеца. Инвеститорите оценяваха икономически данни, които се оказаха по-добри от очакваните, а също така и признаците за слаба инфлация също повлияха на пазара.

Акциите на Boeing прекъснаха седемдневната губеща серия, въпреки че продължават опасенията за безопасността на самолета 737 Max 8 след втората смъртоносна катастрофа.

Dow Jones Industrial Average се покачи с 0.6% до цена от 25,702.89, докато S&P 500 прибави 0.7% до цена на затваряне от 2,810.92.

Европейските пазари се бореха за посока в сряда, тъй като инвеститорите реагираха на поражението на премиера на Великобритания Theresa May.

Stoxx Europe 600 отчете ръст от 0.2% до цена от 374.12, след като завърши без промяна във вторник.

„Правителството пропиля последните две години и това се случи, защото Theresa May знаеше, че нейната собствена партия не я подкрепя в тази сделка. Въпреки това тя се опита да ги подведе с тактиките си … и сега ние загубихме Brexit”, заяви Naeem Aslam, главен пазарен анализатор в ThinkMarkets.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.