Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Американският суров петрол поскъпва с 1.4% в понеделник

Автор:
Ерай Бекир
Market News

Американските акции направиха значителен обрат в посока надолу в понеделник, след като S&P 500 спадна под нивото на ключовите граници, като инвеститорите смятаха, че вероятно е постигнато споразумение в търговските отношения между САЩ и Китай.

Индексът Dow Jones се понижи с 206.67 пункта до 25 819.65. Boeing бе една от най-лошите се представили компании в Dow с 1.8%.

Цените на петрола отскочиха в понеделник, след големите загуби от миналата седмица, подкрепени от опасенията, че Съединените щати и Китай скоро могат да постигнат официално споразумение за прекратяване на търговската война, която ограничава световния икономически растеж.

Американският суров петрол тип WTI поскъпна с 79 цента, достигайки цена от 56.59 долара за барел, като през деня е нарасна с 1.4%.

Международните петрол тип Brent поскъпнаха с 60 цента достигайки цена от 65.67 долара за барел.

Златото се понижи до над пет седмично дъно в понеделник, след като оптимизмът за евентуална търговска сделка между САЩ и Китай спомогна да се подтикне рисковия апетит, докато платината загуби над 3 процента през днешния ден.

В петък благородния метал падна под ключовото ниво от 1 300 долара за тройунция.

Доларовият индекс, който измерва зелените пари срещу кошница от други валути, бе на 10-дневен връх с покачване на доходността на САЩ, което доведе до по-голямо търсене на валутата.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.