Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Златото поевтинява, докато доларът се повишава от стабилните данни в САЩ във вторник

Автор:
Ерай Бекир
Market News

Цените на златото се понижиха рязко във вторник достигайки пет седмично дъно, след като доларът се повиши с по-силни от очакваните икономически данни и увеличаващите се доходи на САЩ.

Фючърсите на златото в САЩ се понижиха с 2.80 долара до 1.284.70 долара за тройунция.

Междувременно инвестиционната банка на Goldman Sachs повишава прогнозата си за цената на златото за следващите 12 месеца до 1 450 долара за тройунция от 1 425 долара.

Пазарите ще гледат напред за срещата на паричната политика на Европейската централна банка в четвъртък, както и данните за нефинансовите ведомоство в САЩ – в петък.

„Тъй като американско-китайското търговско споразумение изглежда, че ще се случи, а забавянето на преговорите с Brexit изглежда положително“, казва Уолтър Пехоич, изпълнителен вицепрезидент на инвестициите в Dillon Gage.

Американският долар достигна близо до двуседмичен връх, подкрепен от силни данни за новите продажби на жилища и индустрии за услуги, които облекчиха притесненията за забавяне на икономическия растеж в САЩ.

Цените на петрола се търгуваха почти непроменени във вторник, като усилията на ОПЕК за затягане на доставките компенсираха рестартирането на най-голямото петролно находище в Либия и перспективата за по-слабо търсене.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.