Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Индексите остават в тесен рейднж и с ниска волатилност в зона на съпротива, в изчакване на катализатор

Автор:
Валентин Лазаров
Investors

Индексите остават в тесен рейднж и с ниска волатилност в зона на съпротива, в изчакване на катализатор. Срещата между Тръмп и Ким Чен Ун, която може да се определи като положителна, обаче не успя да повлияе на пазарите и да доведе до пробив нагоре.

На фона на повечето компании през деня, акциите на Kraft Heinz /KHC/ отбелязаха първи ден на повишение от над 3% след негативните отчети и новините за дивидента и разследването от SEC.

Петролът отчете трети позитивен ден, след  коментарът в на Тръмп в Туитър. Технически цената се намира над основните подкрепи, които все още поддържат стабилно цените на черното злато. От ОПЕК очевидно също не се влияят от изказванията на американския президент и продължават да са фокусирани върху тяхната програма за ограничаване на производството.

Златото отчете силно негативен ден , като затвори под нивата си на подкрепа, които формират и поддържат възходящия тренд. Все още трендът е възходящ, но първите по-сериозни нива вече са пробити. Това което ни прави впечатление, е че последно време златото и индексите се виждат в силна положителна корелация, което не е типично за тях, имайки предвид, че златото се смята като сигурно убежище. Доларът остава стабилен, така че той не е фактор който оказва влияние на цената на ценния метал към момента.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.