Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Петролът поевтинява, след пореден ръст в запасите в САЩ

Автор:
Ерай Бекир
Market News

Цените на петрола не намериха единна посока в сряда, докато правителствените данни показаха нарастване на седмичните запаси от суров петрол в САЩ, което беше частично компенсирано от спад в запасите на рафинирано гориво.

Спадът на американските индекси, също отслаби настроенията в цените на суровия петрол.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI спаднаха с 34 цента до 56.22 долара за барел, като дъно за деня бе достиганто до 55.42 долара. Сорт Брент се повиши с 11 цента до 65.97 долара за барел.

Запасите от суров петрол в САЩ нараснаха със 7,1 млн. барела през тази седмица, приключила на 1 март, съобщиха от американската агенция за енергийна информация. В сравнение с очакванията на анализаторите за нисък ръст от 1.2 милиона барела в проучване на Ройтерс.

Във вторник Chevron Corp и Exxon Mobil Corp пуснаха конкурентни прогнози за басейните в Пермския полуостров, като посочиха увеличеното производство на шистов газ.

Златото се стабилизира в сряда малко над петседмичния минимум, засегнат в последната сесия, след като доларът леко отстъпи и акциите се понижиха и инвеститорите очакваха по-нататъшни сигнали за здравето на глобалната икономика.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.