Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Технологичните гиганти като Google, Facebook и Amazon с нови правила във Великобритания

Автор:
Ерай Бекир
Blog

Технологичните компании като Google, Facebook, Amazon, Apple и Microsoft ще да бъдат обект на нови антитръстови правила, се казва в новия доклад на правителството на Великобритания.

Новите правила са написани в 150 страници, като министъра на финансите на Великобритания, сподели че правилата за конкуренция на Великобритания „трябва да бъдат актуализирани за новата дигитална ера“, за да се увеличи изборът на потребителите и да се даде на потребителите по-голям контрол върху техните данни. Докладът не призовава за разпускане на големи технологични компании – идея, която кандидатът за президент на САЩ сенаторElizabeth Warren предложи миналата седмица.

„Дигиталният сектор е създал значителни ползи, но с нарастващото господство на няколко компании, което ограничава конкуренцията и потребителския избор и иновациите,“ каза Jason Furman.

Регулаторите по света все повече предприемат мерки за ограничаване на пазарната мощ на големите технологични компании. Миналата година Европейската комисия, изпълнителната власт на Европейския съюз, наложи на Google рекордна глоба от 5 милиарда долара за злоупотреба с господстващото положение на Android. Комисията понастоящем разследва Google за антитръстови практики в рекламния си бизнес.

Източник: www.cnbc.com

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.