Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Goldman Sachs очакват по-лошо представяне от Tesla за настоящето тримесечие

Автор:
Валентин Лазаров
Investors

Goldman Sachs препоръча на клиентите си да стоят далеч от акциите на Tesla. Причината е, че от инвестиционната банка очакват понижение в търсенето на нови автомобили, както и последствия от прибързаните решения на мениджмънта на компанията.

„Ние поддържаме нашия „sell”рейтинг и очакваме доставките и печалбите за първото тримесечие на 2019г да са под очакванията“. Цената която от Goldman като целева е $210 за акция, което е 25% под текущите нива.

„След като прегледахме нашите индикатори, понижихме очакванията си за нови доставки на Model S за тримесечието до 17300 автомобила, спрямо предишната прогноза от 20700“

Очакванията на анализаторите от Goldman са с 8% под средните на Wall Street. Техните очаквания за печалба на акция пък са за загуба от 87 цента, спрямо средни очаквания за 37ц печалба.

Акциите на Tesla се търгуват с понижение от 14% от началото на годината, пореди редица събития. Миналия месец от Tesla обявиха, че ще продават базовия Model 3 на цени от $35000. От компанията също така обявиха, че ще затворят част от магазините си и ще преминат към ексклузивни онлайн продажби. Няколко дни по-късно обаче, Елън Мъск заяви, че няма да затварят съществуващи магазини, но вместо това ще повишат цените на автомобилите с около 3%.

От Goldman смятат, че това са прибързани решения, които не карат инвеститорите да се чувстват комфортно и това ще натежи допълнително на акциите.

Източник:CNBC

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа