Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Достигна ли Apple дъното си

Автор:
Валентин Лазаров
Investors

Акциите на Apple продължават да поевтиняват, като вече преминаха под границата от $180. Всичко това се случва след като от Citi, понижиха ценовата си цел за акциите на компанията до $205 за акция.

От началото на месеца Apple е загубила над 13% от стойността си. Имайки предвид оставащите три дни до края на месеца и настоящето положение на пазарите, най-вероятно Май ще бъде най-слабия месец за компанията от началото на годината,.

Докато обаче някои от инвестиционните банки са предпазливи в очакванията си към технологичната компания, някои инвеститори и анализатори смятат, че лошите новини вече са отразени в цената и текущите нива си заслужават вниманието.

Mark Tepper от Strategic Wealth Partners’, заяви, че харесва Apple на цени от $180 и това му изглежда една добра дългосрочна инвестиция.

„Тяхната сделка с Qualcomm, гарантират това, че догодина от Apple ще имат 5G телефон. Също така ни харесва, че компанията навлиза в сектор на услугите, където маржовете са по-широки. Така че, бих казал, че на тези нива, Apple определено ми харесва“

През второто тримесечие на годината, Apple отчитат $11.45 млрд в приходи от услуги, което е около 20% от целия приход на компанията. Бизнесът с услугите е на фокус за бъдещето развитие на Apple и фокусът на компанията е именно там.

Акциите на Apple достигнаха най-високите си нива през Октомври, на цени от $233.47 за акция, като в момента цената е с около 30% по-ниско.

Това се дължи най-вече на търговската война, която се отразява негативно на Apple. Компанията сглобява продуктите си именно в Китай, като региона е и водещ по продажби, след САЩ и Европа. През 2018г, Китай генерира $51 млрд приходи за компанията.

Въпреки това , Mark Tepper смята, че негативното е вече отразено в цената и силно се съмнява продуктите на Apple да бъдат забранени в Китай, подобно на това което САЩ иска да направи с Huawei.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.