Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Европейските пазари затвориха с повишения след речта на Драги

Автор:
Ерай Бекир
Market News

Американските индекси поскъпнаха във вторник, когато Уол Стрийт увеличи залозите за търговско споразумение между САЩ и Китай, след като президентът Доналд Тръмп обяви, че ще се срещне с китайския си колега Си Дзинпин на предстоящата среща на върха на Г-20. Надеждата, че ФЕД ще облекчи паричната политика по-късно тази година, също повиши настроенията.

Индексът Dow Jones скочи с 353,01 пункта до 26 465,54, като 3M и Boeing поскъпнаха рязко. S&P 500 се покачи с 1% до 2 917.75, докато Nasdaq напредна с 1.4% 7 953.88. S&P 500 също затвори 1.2% от първоначалния си максимум от 2,954.13, който бе достигнат до 1 май.

Тръмп каза: „Ще имаме разширена среща следващата седмица на Г-20 в Япония. Нашите екипи ще започнат преговори преди срещата ни. ”Срещата на върха ще започне на 28 юни.

Европейските акции затвориха с повишения във вторник, след като председателят на ЕЦБ Марио Драги заяви в реч, че централната банка ще предостави повече стимули – или чрез нови съкращения на лихви, или чрез покупки на активи – ако инфлацията не се повиши.

Цената на златото намали печалбите си във вторник, след като американският президент Доналд Тръмп потвърди, че ще се срещне с китайския президент Си Дзинпин на международна среща на върха и се надява да сложи край на търговския спор между САЩ и Китай.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа