Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Защо Disney е любимата акция на всички

Автор:
Валентин Лазаров
Investors

Disney е познато като най-щастливото място на земята. Акциите на компанията пък превръщат инвеститорите в едни от най-щастливите на Wall Street от началото на годината. Акциите на Disney отчитат ръст от 35% за периода, докато основния американски индекс SP500 е почти без промяна, което очевидно показва любовта на инвеститорите към компанията.

Ръстът в акциите се дължи, основно на успеха на филмите на Disney и техните увеселителни паркове. Друго което оказва позитивно влияние е очакванията от Disney да пуснат нова стрийминг услуга, която да е пряк конкурент на Netflix.

От Disney вече имат предостатъчно съдържание което да вкарат в новата платформа. Единственото което трябва да се направи са няколко настройки, да се вземат правилните решения и услугата просто да бъде пусната. Очакванията са тя да бъде доста по-евтина от това което предлага Netflix, по простата причина, че Disney произвеждат съдържание много по-евтино, сравнение с огромните суми които от Netflix изразходват за техните продукции.

Въпреки това, продукциите на двете компании са доста различни. С оглед фактът, че вероятно услугата на Disney ще бъде доста евтина, е много вероятно потребителите просто да използват услугите и на двете компании, вместо да свеждат избора си до само едната.

Потенциалът на Disney е огромен. Те са компания, която се радва на популярност от абсолютно всички, така че надали ще е проблем услугата да достигне до потребителите. От финансова гледна точка, дори сега акциите на Disney изглеждат изгодно. Компанията е 9 пъти по-евтина сравнение с Netflix, гледайки основните показатели за оценяне на стойността. Всичко това означава, че е почти сигурно, че пред акциите на Disney предстои повишение.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.