Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Златото без промяна в очакване на двудневното заседание на Централната банка на САЩ

Автор:
Ерай Бекир
Market News

Цените на златото остават без промяна,  в очакване на двудневното заседание на Централната банка на САЩ, което ще започне във вторник.

Спот цената на златото се понижи минимално в понеделник с 0,1% или до 1 340.20 долара за тройунция. Цените се повишиха до 1 358.04 в петък, което е най-високото ниво от 11 април 2018 година.

„Имахме много добри продажби на дребно както и добри показатели за индустриалното производство излязоха в петък,” каза управляващ партньор на CPM Group.

Цените на петрола спаднаха в понеделник, тъй като по-слабите китайски икономически данни предизвикаха опасения от забавяне на глобалното търсене на петрол.

Загубите обаче бяха ограничени след тревогите за снабдяването и увеличеното напрежение в Близкия изток, и нападенията от миналата седмица върху два петролни танкера в Оманския залив. САЩ обвиняват атаките срещу Иран, но Техеран отрича участието в участието им.

Фючърсите на петрол Brent за доставка през август паднаха с 1.18 долара до 60.82 долара за барел. Фючърсите на суров петрол на САЩ в Западен Тексас се понижиха с 1.1% до 51.93 долара за барел.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа