Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Анализатори от Wall Street смятат, че Dow Jones ще достигне 28 000 пункта, ако експанзията на индексите продължи

Автор:
Ерай Бекир
Investors

Dow Jones достигна 27 000 пункта за първи път в четвъртък, след като акциите бяха разтърсени от перспективите за добрата парична политика от Федералния резерв. Но пътят до 28 000 може да зависи от решението на търговския конфликт между САЩ и Китай, според анализаторите от Wall Street.

CNBC използва данните от FactSet, за да идентифицира акциите на Dow, които се представят най-добре според прогнозите на анализаторите От петте най-големи акции, които се очаква да се повишат най-много през следващите 12 месеца, четири вероятно са свързани със сделка между Пекин и Вашингтон.

Според прогнозите Dow се очаква да нарасне с 22,3% през следващите 12 месеца. Предвижда се Boeing да нарасне с 20,3%. Очаква се United Technologies и Caterpillar да скочат съответно с 16,2% и 11,7%. Ако търговската сделка не се осъществи, анализаторите вероятно ще трябва да намалят драстично прогнозите си за тези мултинационални компании.

Merck е единствената компания в топ 5, която не е пряко засегната от търговската война. Очаква се той да се увеличи с 13.3%.

Източник: www.cnbc.com

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа