Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Цената на петрола поскъпва началото на седмицата

Автор:
Ерай Бекир
Investors

Цената на петрола се повиши началото на седмицата, след като китайското промишлено производство и данните за продажбите на дребно надвишиха очакванията, но печалбите бяха ограничени, показващи най-бавния тримесечен икономически растеж от десетилетия.

Положителните китайски данни показват успех в усилията на правителството за стимулиране и потенциално по-голямо търсене на петрол във втората по големина икономика в света.

Фючърсите на петрол от сорта Брент са нараснаха с 33 цента до 67,05 долара за барел, докато лекият суров петрол WTI нарасна с 20 цента до 60,41 долара за барел.

И двата контракта миналата седмица постигнаха най-големите си седмични печалби за последните три седмици, след намаляване на производството на петрол в САЩ и дипломатическото напрежение в Близкия изток.

Анализаторите от ANZ обявиха, че вносът на суров петрол в Китай все още изглежда впечатляващо, въпреки че вносът е паднал през юни за втори пореден месец.

Производството на суров петрол в Китай нарасна до рекордните 13,07 милиона барела дневно през юни, което е със 7,7% повече от година по-рано, след стартирането на две нови големи рафинерии, показват официални данни в понеделник.

Източник: www.cnbc.com

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа