Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Goldman Sachs: Два фактора ще задържат пазарите на тези нива до края на годината

Автор:
Валентин Лазаров
Investors

Несигурността около политиката на правителството, както и очакванията за по-слаби отчети за второто тримесечие, ще попречат на пазарите да продължат с покачването си през тази година. – това заявиха официално Goldman Sachs.

Ниските лихвени нива, дадоха тласък на фондовите пазари през тази година, отвеждайки основният американски индекс SP500 до най-високите си исторически нива. Инвеститорите се надяват, че спад в доходността на облигациите, ще накарат пазарите да се повишат дори още повече. Но, повишението на акциите ще спре малко по-високо от текущите нива, според Goldman Sachs.

„Въпреки, че нашите лихвени стратези, прогнозират доходността по 10-годишните съкровищни бонове да падне до 1,75% до края на годината, ние очакваме продължаваща несигурност около политиката на страната и негативни ревизии за печалбите на компаниите през 2020г, които ще лимитират потенциалния ръст на акциите“

Фондовия пазар е силно позитивен през тази година, като SP500 се е повишил с над 18% от началото на годината, затваряйки във Вторник на най-високите си исторически нива.

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа