Портал за актуална финансова информация, инструменти и съвети за хората които управляват парите си умно
Bloomberg: EUFN
Стоп ||

Microsoft ще инвестира $1 милиард в компания за изкуствен интелект

Автор:
Александър Мачев
Blog

Microsoft ще инвестира $1 милиард в OpenAI, основана от Elon Musk, за да създаде изкуствен интелект, който ще може да се справя с по-сложни задачи, съобщиха от компаниите в понеделник.

Чрез партньорството, компаниите ще изградят нови суперкомпютърни технологии и Microsoft ще стане основен доставчик на облачни услуги за OpenAI. Компаниите заявиха, че технологиите, които планират да изградят, ще могат да решават по-сложни проблеми, на които сегашния изкуствен интелект не е способен.

„Съвременните системи за изкуствен интелект работят добре за специфичен проблем, за който са обучени, докато създаването на системи за изкуствен интелект, които ще помогнат за справянето с някои от най-трудните проблеми, пред които е изправен светът днес, ще изисква овладяването на множество технологии“, съобщиха от двете компании. „Визията на OpenAI и Microsoft е за генерален изкуствен интелект, който ще помогне за решаването на трудни проблеми, включително глобални предизвикателства като изменението на климата, по-персонализирано здравеопазване и образование.“

Microsoft и OpenAI избраха да работят заедно въз основа на „споделените принципи за етика и доверие“, според съобщението.

„Ние вярваме, че създаването на генерален изкуствен интелект ще бъде най-важното технологично развитие в човешката история, с потенциал за оформяне на траекторията на човечеството“, заявиха от OpenAI.

Източник: www.cnbc.com

 

 

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 

www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа