Кои сме ние - EuroFinance

Кои сме ние

1994
Създадена през 1994 г. ЕвроФинанс се утвърждава като една от най-големите и надеждни инвестиционни компании на българския пазар. Почти три десетилетия компанията прави динамичния свят на капиталовите пазари по-достъпен, като предоставя първокласни финансови услуги и инвестиционни решения на конкурентни цени.
През 2005 г. ЕвроФинанс стартира собствена иновативна платформа за електронна търговия – EFOCS, която предлага единствената комплексна услуга в страната – търговия с финансови инструменти на българския пазар и търговия с договори за разлика върху валути и чуждестранни акции и индекси.
Четири години по-късно, през 2009 г., компанията става първият лицензиран български инвестиционен посредник – пълноправен член на Франкфуртската фондова борса, част от групата Deutsche Börse.
През 2020 г. сключва стратегическо партньорство с най-голямото дружество за управление на активи в Европа – Amundi Asset Management. Това сътрудничество разширява гамата от инвестиционни продукти на компанията, и предоставя на клиентите разнообразен избор от взаимни фондове. ЕвроФинанс влиза в историята като първата небанкова финансова институция в България, партньор на Amundi.
Стремежът към съвършенство донася на компанията и множество отличия в сектора, включително „Най-иновативен инвестиционен посредник“, „Член на БФБ, въвеждащ нови инструменти за търговия“, „Най-иновативна емисия на БФБ“ и „Инвестиционен посредник с най-голям оборот на БФБ“.
От 2023 платформата EFOCS вече е налична в Googlе Play, App Store и като уеб приложение. Усъвършенстваният дизайн и удобният за ползване интерфейс гарантират гладко и интуитивно изживяване при търговията с финансови инструменти. Инвестициите са само на един клик разстояние от всяко устройство с интернет връзка.
ЕвроФинанс е лицензирана от Комисията за финансов надзор и работи в съответствие с високите общоевропейски стандарти, регулиращи дейността на инвестиционните посредници и търговията с финансови инструменти. Финансовата сигурност и спокойствието на клиентите ни са наш основен приоритет.
2024