Активен или пасивен подход е подходящ за нас в инвестициите (видео интервю с Георги Робев за MoitePari.bg) - EuroFinance

Активен или пасивен подход е подходящ за нас в инвестициите (видео интервю с Георги Робев за MoitePari.bg)

article1

 

Светът на инвестициите е необятен – има хиляди възможности и начини да инвестираме средствата си на капиталовите пазари. Голямо разнообразите от сектори и инструменти и различни подходи. Как да изберем кое ще бъде работещо за нас и нашите цели? Активен или пасивен подход да изберем? Заедно с Георги Робев от ЕвроФинанс ще потърсим отговора на част от тези въпроси. Активният подход в инвестирането, както подсказва и името му означава активно да търсиш успешни инвестиции/акции и да управляваш инвестираните средства – да продаваш и купуваш активи. Използва се най-вече техническия анализ за да се предвидят движенията на световните пазари и съответно да купят и продадат в най-подходящия момент активите си, така, че да реализират висока печалба. Инвестициите по своята същност са краткосрочни, използват се и Договори за разлика други по-високо рискови инвестиционни инструменти. Този подход е подходящ за хора, които са запознати с инвестициите и капиталовите пазари, и имат достатъчно време да следят тенденциите и да търсят успешните инвестиции и свободни средства, които могат да рискуват. Пасивният подход е по-подходящ за масовия инвеститор. При него инвестицията е с дългосрочен характер, като най-често средствата се влагат в борсово търгуваните фондове (ETF-s) или взаимен фонд. Тук използването на фундаменталния анализ и търсенето на дългосрочно перспективни инвестиции е в основата на успеха. Ако не сте запознати с финансовите пазари, нямате достатъчно свободно време и средства, които бихте могли да рискувате, а просто искате са съхраните стойността на парите се. Определено пасивният подход е за Вас. Още за Активния и Пасивния подход в инвестициите, както и дали и кога, могат да се комбинират двата подхода вижте във видеото.

Активен или пасивен подход е подходящ за нас в инвестициите| Епизод 110 – YouTube

 

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още новини

investing1

20 май 2022

Оповестяване по чл. 154, ал. 1 от ЗППЦК на Търгово предложение на „Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани” Б.В. за закупуване на акциите на останалите акционери на “Електроразпределителни мрежи Запад” AД (с предходно наименование „ЧЕЗ Разпределение България” АД)

прочетете повече
investing1

28 ноември 2016

Подобрена функционалност на търговията с един клик в MetaTrader 5 за iOS.

прочетете повече
investing1

05 декември 2014

Предложение за изкупуване на „Лого-Къмпани“ ЕООД към останалите акционери на „Дир.бг“ АД

прочетете повече

Икономически календар

Станете наш клиент и започнете да търгувате на капиталовите пазари
advertise

Търгувайте с нас!

ЗАПОЧНЕТЕ