Взаимните фондове на Amundi вече са достъпни в България напълно дигитално чрез ЕвроФинанс - EuroFinance

Взаимните фондове на Amundi вече са достъпни в България напълно дигитално чрез ЕвроФинанс

article1

Българският посредник, част от групата на Еврохолд, е първата небанкова финансова институция в страната, която предлага фондове на най-голямата компания за управление на активи в Европа, при това изцяло онлайн

София, 3 декември 2020 – Един от водещите инвестиционни посредници в България – ЕвроФинанс, част от Еврохолд България АД, и най-голямата компания за управление на активи в Европа – Amundi Asset Management, стартираха партньорство при предлагането на взаимни фондове на българския пазар. Българските инвеститори – индивидуални и институционални, ще могат да придобиват дялове от глобалните взаимни фондове на Amundi чрез мрежата на ЕвроФинанс изцяло дигитално, като използват мобилното приложение за отдалечена е-идентификация и е-подпис на компанията Evrotrust Technologies.

ЕвроФинанс е първата небанкова финансова институция в България, която предлага взаимните фондове на Amundi. На този етап през мрежата на българския посредник са достъпни 50 от фондовете на компанията за управление на активи, които са подбрани и съобразени с профила на българските инвеститори. Взаимните фондове на Amundi дават възможност за доходоносни инвестиции и изграждане на диверсифициран портфейл с потенциал за генериране на стабилен доход. Сътрудничеството между ЕвроФинанс и Amundi ще разшири и подобри достъпа на българските инвеститори до глобалните финансови пазари, като процесът на придобиване на дяловете ще бъде изцяло дигитализиран.

Нашият най-важен приоритет е да улесним достъпа на българските инвеститори до глобалните финансови пазари. Благодарение на сътрудничеството с европейския лидер в управлението на активи – Amundi, ние можем да предложим на клиентите широк спектър от взаимни фондове с разнообразна инвестиционна насоченост. Фондовете на нашия партньор са много добра възможност за инвестиране в професионално управляван глобален портфейл”, коментира Тома Каврошилов, изпълнителен директор на ЕвроФинанс.

 

Amundi Asset Management е и сред водещите компании в своя сектор в световен мащаб. Компанията управлява активи за над 1.6 трилиона евро чрез шест инвестиционни центъра в целия свят. „Използваме големия си опит, за да предложим на българските инвеститори висококачествена услуга и първокласни възможности за доходоносни инвестиции. Отличните познания, които имаме за глобалните пазари, ни дават възможност да осигурим много добре структурирани продукти, покриващи пълната гама от инвестиционни възможности”, заяви Явор Ачев, мениджър на Amundi Asset Management за България.

Имаме удоволствието точно преди края на годината да започнем сътрудничество с ЕвроФинанс, която е сред големите компании за инвестиции в България, както и първата и единствена засега небанкова финансова институция-дистрибутор на нашите взаимни фондове, заяви Франк дьо Плеси, главен изпълнителен директор на Амунди Асет Мениджмънт Чехия, която отговаря за дейността на компанията в региона.

Голямо предимство за инвеститорите от това партньорство е, че ще могат изцяло дигитално и чрез смартфона си да подписват необходимите документи за придобиване на дялове от глобалните взаимни фондове. Това е възможно благодарение на отдалечените e-идентификация и е-подпис на българската компания Evrotrust, чието приложение вече е интегрирано от ЕвроФинанс и ще е безплатно за клиентите на инвестиционния посредник.

 


За ЕвроФинанс

ЕвроФинанс е част от бизнес групата Еврохолд България АД и е един от големите и утвърдени инвестиционни компании на българския капиталов пазар. Основан е през 1994 г. и е първият и единствен български инвестиционен посредник, пълноправен член на Deutsche Börse Group. Собственият капитал на ЕвроФинанс е 14 млн. лева. Компанията е лицензирана от Комисията за финансов надзор и работи в съответствие с високите общоевропейски стандарти, регулиращи дейността на инвестиционните посредници и търговията с финансови инструменти. Носител на множество отличия и награди в сектора, сред които „Най-иновативен инвестиционен посредник“, „Член на БФБ, въвел нови инструменти за търговия“, „Най-иновативна емисия на БФБ“ и „Инвестиционен посредник, реализирал най-голям оборот на БФБ“.

www.eurofinance.bg

За Аmundi

Amundi Asset Management e най-голямото дружество за управление на активи в Европа, а по размер на управляваните активи се нарежда сред първите 10 в световен мащаб. Amundi управлява активи за над 1.6 трилиона евро чрез шест инвестиционни центъра в целия свят. Централата му се намира в Париж. Компанията се търгува публично от ноември 2015 г. Amundi има над 100 милиона индивидуални и институционални корпоративни клиенти по целия свят.

www.amundi.bg

 

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още новини

investing1

24 ноември 2017

Съкратено работно време за инструментите от САЩ, ценните метали, петрол и природен газ

прочетете повече
investing1

12 ноември 2021

Резултати от Търгово предложение на „Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани” Б.В. за закупуване акциите на останалите акционери на „ЧЕЗ Електро България” АД

прочетете повече
investing1

24 септември 2012

FX Trading Challenge – Конкурс за търговия с EF MT5

прочетете повече

Икономически календар

Станете наш клиент и започнете да търгувате на капиталовите пазари
advertise

Търгувайте с нас!

ЗАПОЧНЕТЕ