Изискване към юридическите лица за придобиване на LEI code - EuroFinance

Изискване към юридическите лица за придобиване на LEI code

article1

Уважаеми клиенти,

С настоящото писмо бихме искали да Ви информираме, че от 3 януари 2018г. влизат в сила и започват да се прилагат нови европейски регулации в областта на пазарите на финансови инструменти, а именно Директива 2014/65/ЕС на Европейския парламент и на Съвета oт 15 май 2014 г. относно пазарите на финансови инструменти /МIFID II/ и за изменение на Директива 2002/92/ЕО и на Директива 2011/61/ЕС /МIFID II/, Регламент (ЕC) № 600/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 15 май относно пазарите на финансови инструменти и за изменение на Регламент (ЕС) 648/2012 (MIFIR) и редица свързани с тях делегирани регламенти. Съгласно новите европейски регулации,   считано от началото на 2018 г., всички юридически лица, които желаят да сключат сделки с финансови инструменти, следва да разполагат с идентификационен код за юридическо лице (LEI code).

В тази връзка, като наш клиент, бихме искали да Ви помолим да предприемете необходимите действия за издаване на LEI код за Вашето дружество. След издаването на LEI кода, моля, да го предоставите като информация на електронната поща на ЕВРО-ФИНАНС АД office@eurofinance.bg в срок най-късно до края на 2017г., тъй като от началото на 2018г. ЕВРО-ФИНАНС АД ще изисква предоставяне на LEI код от всички свои клиенти юридически лица, преди приемане на поръчка за сключване на сделки с финансови инструменти. В противен случай, ЕВРО-ФИНАНС АД няма да може да Ви предостави исканата от Вас инвестиционна услуга.

За Ваше улеснение списък на лица, издатели на LEI код, можете да откриете на следния линк: http://www.leiroc.org/publications/gls/lou_20131003_2.pdf. Списъкът има единствено информативен характер, като ЕВРО-ФИНАНС АД не носи отговорност и не се ангажира за пълнотата, точността, достоверността и истиността на съдържащата се в списъка информация.

При възникнали въпроси от Ваша страна оставаме на разположение.

С уважение,

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още новини

investing1

19 февруари 2018

Неработен ден за САЩ / Съкратено работно време за ценните метали, петрол и природен газ

прочетете повече
investing1

29 януари 2021

Уведомление за предстоящи промени в Общите условия на Евро-Финанс АД, приложими към договорите с клиенти, в сила от 05.03.2021г.

прочетете повече
investing1

14 януари 2015

Увеличение на капитала на „ЗД Евроинс“ АД

прочетете повече

Икономически календар

Станете наш клиент и започнете да търгувате на фондовата борса
advertise

Търгувайте с нас!

ЗАПОЧНЕТЕ