Защо спестовният план е един от най-добрите инвестиционни продукти на пазара? - EuroFinance

Защо спестовният план е един от най-добрите инвестиционни продукти на пазара?

article1

Спестовният план, или схемата за систематично инвестиране в дялове на взаимен фонд, е един изключително мощен, многопластов и ефективен инвестиционен продукт. С няколко думи ще се опитам да ви убедя в неговите безспорни предимства:

Първо, не ви трябват задълбочени познания за финансовите пазари. Всъщност, не ви трябват никакви познания за финансовите пазари. Вашите инвестиции се управляват от доказани професионалисти, при това на съвсем достъпна цена.

Второ, спестявате неусетно чрез малки суми. Не е необходимо да губите време в посещение до офиси. Достатъчно е да заявите вашия спестовен план и да фиксирате регулярен автоматичен превод от вашата сметка на дължимата месечна вноска по плана.

Трето, нямате възможност да направите вноска по плана този месец. Това не е проблем. Можете да пропуснете вноска без това да доведе до прекратяване на спестовния план.

Четвърто, спирате да се тревожите за това, дали СЕГА е най-добрият момент за инвестиция. Един прост пример. Представете си, че сте най-добрият пазарен аналитик и можете да предскажете „дъното“ на капиталовия пазар за всяка една година, като в продължение на 10 години (от 2010г. до 2019г.) инвестирате 1 000 долара в индекса S&P500 на най-ниското му ниво за съответната година. В края на 2019г., благодарение на „умението ви да купувате на дъното на пазара“, пазарната стойност на вашата инвестиция би била 20 565 щ. долара, което представялва средногодишна доходност за периода в размер на 13,50%. Сега си представете, че през същия период инвестирате ежемесечно на първо число от месеца сума в размер на 83,33 щатски долара (12 * 83,33 = 1 000 долара годишно) в индекса S&P500 по текуща пазарна цена. Без да разполагате със свръханалитични умения и познания за финансовите пазари, към 31.12.2019г. пазарната стойност на вашата инвестиция би била 19 489 щатски долара (или средногодишна доходност за периода от 13,41%). Впечатляващо, нали?

Пето, не плащате данъци върху печалбата от инвестицията си. Шесто, спестяванията ви са на ваше разположение по всяко време. Можете да ги изтеглите заедно с постигнатата доходност, когато пожелаете, без да заплащате допълнителни такси или комисиони.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още новини

investing1

25 юли 2013

Завърши конкурсът FOREX Grand Prix

прочетете повече
investing1

26 октомври 2017

Изискване към юридическите лица за придобиване на LEI code

прочетете повече
investing1

02 октомври 2017

Промяна в Общите условия, приложими към договорите с клиенти на ЕВРО – ФИНАНС АД

прочетете повече

Икономически календар

Станете наш клиент и започнете да търгувате на фондовата борса
advertise

Търгувайте с нас!

ЗАПОЧНЕТЕ