Защо спестовният план е един от най-добрите инвестиционни продукти на пазара? - EuroFinance

Защо спестовният план е един от най-добрите инвестиционни продукти на пазара?

article1

 

Спестовният план, или схемата за систематично инвестиране в дялове на взаимен фонд, е един изключително мощен, многопластов и ефективен инвестиционен продукт. С няколко думи ще се опитаме да ви убедим в неговите безспорни предимства:

Първо, не ви трябват задълбочени познания за финансовите пазари. Всъщност, не ви трябват никакви познания за финансовите пазари. Вашите инвестиции се управляват от доказани професионалисти, при това на съвсем достъпна цена.

Второ, спестявате неусетно чрез малки суми. Не е необходимо да губите време в посещение на офиси. Достатъчно е да заявите вашия спестовен план и да наредите регулярен автоматичен превод от вашата сметка на дължимата месечна вноска по плана.

Трето, можете да пропуснете вноска без това да доведе до прекратяване на спестовния план.

Четвърто, спирате да се тревожите за това, дали СЕГА е най-добрият момент за инвестиция. Един прост пример. Представете си, че сте най-добрият пазарен аналитик и можете да предскажете „дъното“ на капиталовия пазар за всяка една година, като в продължение на 10 години (от 2010г. до 2019г.) инвестирате 1 000 долара в индекса S&P 500 на най-ниското му ниво за съответната година. В края на 2019г., благодарение на „умението ви да купувате на дъното на пазара“, пазарната стойност на вашата инвестиция би била 20 565 щ. долара, което представялва средногодишна доходност за периода в размер на 13,50%. Сега си представете, че през същия период инвестирате ежемесечно на първо число от месеца сума в размер на 83,33 щатски долара (12 * 83,33 = 1 000 долара годишно) в индекса S&P 500 по текуща пазарна цена. Без да разполагате със свръханалитични умения и познания за финансовите пазари, към 31.12.2019г. пазарната стойност на вашата инвестиция би била 19 489 щатски долара (или средногодишна доходност за периода от 13,41%). Впечатляващо, нали?

Пето, не плащате данъци върху печалбата от инвестицията си.

Шесто, спестяванията ви са на ваше разположение по всяко време. Можете да ги изтеглите заедно с постигнатата доходност, когато пожелаете, без да заплащате допълнителни такси или комисиони.

Споделете:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още новини

investing1

31 октомври 2017

Проспект за публично предлагане на емисия акции от увеличението на капитала на „ЕВРОХОЛД БЪЛГАРИЯ“ АД и Съобщение по чл. 92а от ЗППЦК

прочетете повече
investing1

18 февруари 2013

Нов инвестиционен продукт от Евро-Финанс – „Инвестициите никога не спят“

прочетете повече
investing1

04 септември 2014

Завърши конкурсът FOREX Global Trade Series м.Август

прочетете повече

Икономически календар

Станете наш клиент и започнете да търгувате на капиталовите пазари
advertise

Търгувайте с нас!

ЗАПОЧНЕТЕ